Turulkéve
TURUL-KÉVE
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Naptár
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Nyilatkozat
Nyilatkozat : XXIII. A TURUL KÉVE (Vállalkozói Egyesület) 1/2008. számú nyilatkozata

XXIII. A TURUL KÉVE (Vállalkozói Egyesület) 1/2008. számú nyilatkozata

  2009.12.02. 18:30A  TURUL  KÉVE  (Vállalkozói Egyesület) 1/2008. számú

NYILATKOZATA

 

Támogatjuk az előtrehozott választások felvetését.

A Magyar Iparszövetség statisztikája szerint az ún. rendszerváltás óta 30 %-kal csökkent a mikro-, kis- és középvállalkozások tőkéje – ez 2007-ben nagyjából mintegy 10.000 milliárd forint volt. E csoport tőkéjéből mintegy 3.000 milliárd forint a banki hitel, amely viszont a vállalkozások 22 %-a között oszlik meg, míg 78 %-uk hitel nélkül, legfeljebb tagi, vagy baráti kölcsönből finanszírozza tevékenységét.

 

A mintegy 460.000 magyarországi egyéni vállalkozás többsége veszteséget termel – de még a jogi személyiséggel rendelkező társaságok körében is csak a közelmúltban kerültek túlsúlyba a nyereségesen gazdálkodók (ám így sem látható a terület jövedelemtermelő képességének növekedése).

 

Magyarország és a csatlakozás előtti EU tagállamok mikro-, kis- és középvállalatait összehasonlítva kiderült, hogy a hazai szektornak csupán tizedannyi a jövedelemtermelő képessége, mint amazoknak. Álláspontunk szerint a Kormánynak (beleértve elsősorban a miniszterelnököt és a gazdasági minisztert) nem az lenne a feladata, hogy minél előkelőbb helyet igyekezzenek elfoglalni Magyarország 100 leggazdagabbja között, hanem az, hogy – egyebek mellett – olyan gazdasági helyzetet teremtsenek, amely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét javítja, közelíti a nyugati hasonló méretű vállalkozások helyzetéhez.

 

Ezzel szemben hazánkban 2007-ben a mikro-, kis- és közepes vállalkozások 31 milliárd, míg a nagyok 165 milliárd (tehát több mint ötszörös) támogatáshoz juthattak. Mindezt annak ellenére, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások több dolgozót foglalkoztatnak mint a nagyok, és teljes egészében itthon adóznak – míg a nagyok, jelentős hányada adója egy részét különböző módszerekkel kiviszi az országból. Így az az abszurd helyzet áll elő, hogy a szegény Magyarország támogatja ily módon a nála sokkal gazdagabb nyugati államokat.

 

Ilyen körülmények között mikro-, kis- és közepes vállalkozásaink jelentős része feléli vagyonát, elbocsátja még meglévő kisszámú alkalmazottját, és gyarapítják a munkanélküliek, a segélyért sorba állók táborát. A legkirívóbb példája a hazai és a külföldi közötti megkülönböztetésnek a hazaiak hátrányára a Hankook gumigyár támogatása, ahol is a hazai kormányzat munkahelyenként 10-20 millió forint támogatást adott a külföldi vállalkozásnak. Minden hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozásnak ajánljuk, hogy gondolkodjanak el, hogy ők nem tudnának-e 10-20 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesíteni egy munkahelyet?

 

Kinek a kormánya tehát a Gyurcsány kormány? Egy biztos, mi nem vesszük észre, hogy a miénk lenne. Mit keresnek hát akkor még mindig itt?

 

Az egészségügy, az oktatás és több más ágazat kormányzati tönkre tétele mellett a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások ellehetetlenítése miatt is menniük kell mielőbb. A TURUL KÉVE tagsága ezért teljes mértékben egyetért a MIÉP kezdeményezésével az előre hozott választásokat illetően, és támogatja azt.

 

Budapest, 2008. április 29.                                      

            a TURUL  KÉVE

 tagsága

 

 
Látogatók
Indulás: 2004-04-04
 
Chat
 
Turul-KÉVE Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Székely Himnusz
 

Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!