Turulkéve
TURUL-KÉVE
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Naptár
2017. December
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Nyilatkozat
Nyilatkozat : A Turul KÉVE 4/2010. számú NYILATKOZATA

A Turul KÉVE 4/2010. számú NYILATKOZATA

  2010.10.28. 09:51


 

A Turul KÉVE 4/2010. számú NYILATKOZATA
 
A Turul KÉVE tagsága nagy várakozással és nagy reményekkel várta a tavasszal kormányra került vezetés intézkedéseit. Örömmel fogadtuk az első, a nemzetegyesítést elősegítő döntéseket, így a határon túli magyaroknak állampolgárság megszerzését lehetővé tevő törvényt. Ugyanilyen fontosnak tartjuk a csonka országon belül lakóknak szóló hasonló indíttatású döntéseket, a belföldi iskolásokank az elcsatolt területek meglátogatásának előírásáról és támogatásáról, valamint június 4.-e nemzeti emléknappá nyilvánításáról.
Kíváncsian vártuk a gazdasági jellegű döntéseket is, és nagy megnyugvással fogadtuk a Világbankkal és a Nemzetközi Valuta Alappal szembeni korábbi behódoló magatartással és bankok érinthetetlenségével való szakítást és a közszférában dolgozók fizetésének maximálását –bár a 2 millió forintos határt túl magasnak tartjuk a magyarországi jövedelmek mellett. Jó volt hallani azt a hírt is, hogy az APEH szakítani látszik azzal a korábbi gyakorlatával, hogy sok kisebb vállalkozást abajgat ellenőrzés címén, most már kevesebb, de nagyobb halra veti ki a hálóját. Azt is várjuk, hogy mikor érik el a legnagyobbakat, pl. az alumínium ipar privatizációja során és annak révén hatalmas vagyonokat szerzetteket –és még az annál nagyobbakat is (elvégre Al Capone is adócsalás miatt került börtönbe).
Örömmel vettük az ún. válságadó bevezetését is némely eddig kivételezett szektorra – bár hiányoljuk, hogy abból miért maradtak ki még mindig olyan nagy nyereségű ágazatok, mint pl. a gyógyszeripar és a nagykereskedelmi ágazat prominensei. Álláspontunk szerint ezek is teljesen alaptalanul élveznek továbbra is pozitív elbírálást, az adót ezekre is szükségesnek tartjuk kiterjeszteni.
Természetesen örülünk a vállalkozói adók egyszerűsítésének és csökkentésének, de ez csak akkor biztosíthat a hazai vállalkozóknak esélyegyenlőséget a külföldiekkel szemben, ha az adók mindenkit egyformán érintenek, ha nincsenek kivételezettek, és nem csak három évig vonatkoznak egyesekre, míg másokra működésük egész ideje alatt.
Azt is szívesen látnánk, ha a munkahelyteremtéshez adott állami hozzájárulás is egyformán illetné meg a külföldi és a hazai, a nagy – és a kisvállalkozásokat, de még szívesebben, ha a hazaiak előnyt élvezhetnének.
Várjuk a kormányzat további intézkedését, mely a hazai termelők hazai piacon való elsőbbségét biztosítja, hiszen számos európai uniós országban vannak a hazaiakat előnyben részesítő szabályok. Elég, ha csak Németország és Franciaország ez irányú szabályozását példának veszik jogalkotóink. Ebbe a körbe tartozik a hungarikumok számba vétele és védettség alá helyezése is.
Végül, de nem utolsó sorban várjuk mindazok elszámoltatását, akik az ún. rendszerváltás óta, helyzetükkel és egymásnak biztosított lehetőségeikkel élve és visszaélve, jogszabályok megkerülésével és off-shore cégeken keresztül, de igazolható érdemi tevékenység nélkül szerezték vagyonukat, megkárosítva ezzel az egész nemzetet.
 
Budapest, 2010. október 26.                                                                                    a Turul KÉVE tagsága

 
Látogatók
Indulás: 2004-04-04
 
Chat
 
Turul-KÉVE Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Székely Himnusz
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints