Turulkéve
TURUL-KÉVE
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Naptár
2017. Október
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Nyilatkozat
Nyilatkozat : XV.számú nyilatkozat 2006.március.28.

XV.számú nyilatkozat 2006.március.28.

  2006.04.28. 20:23


A TURUL KÉVE XV./2006. számú nyilatkozata

 

            Az országgyűlési választás közeledtével a nagy pártok ígéretei már az egymás túllicitálása mellett a komolytalanság és a felelőtlenség felé mutatnak. Luftballonokat eregetnek a szó valódi és átvitt értelmében egyaránt. Vegyük csak példának a mostani nagyobbik kormánypárt legújabb ígéretét ránk, az általuk képviselt rétegre vonatkozóan. Azt írja a 10 fontos lépés az Új Magyarország első 100 lépéséből című reklámjának 2. pontjában: „700 milliárd forint hitel-, tőke-, és pályázati forrással támogatjuk a hazai kis- és középvállalkozásokat.”

            Első látásra örülnünk kellene az ígéretnek, hiszen a vállalkozásaink fennmaradásához szükséges fejlődéshez olyan szükség van a tőkeinjekcióra, mint a levegőre. De nézzük meg közelebbről, és részletesebben a fenti mondatot.

 

A, Először is nem tisztázott, hogy az ígért összegből mennyi lenne a hitel, mennyi a tőke, és mennyi a pályázati támogatás. Miért lenne fontos ennek tisztázása? Azért, mert nem mindegy, hogy ebből a szép nagy összegből mennyi az egyik, a másik, és a harmadik fajta segítség. Ugyanis ettől függ, hogy ténylegesen mennyi lesz az igénybe vehető pénz nagysága. A hitel ugyanis ma olyan feltételekkel vehető igénybe, amelyeket nagyon kevés kisvállalkozó tud igénybe venni, mert annak a terhei számukra a csaknem biztos ellehetetlenítést jelentik. A pályázat pedig jelentős részben Európai Uniós pályázatokra alapoz, amelyekről tudjuk, hogy a régi EU-s tagállamok vállalkozói is csak 75-80 %-át tudják annak igénybe venni, az új tagállamok vállalkozói pedig csak 30-35 %-os arányban. Ha tehát nem sikerül a pályázat, a most ígérgető mentesül a felelősség alól, és széttárja a kezét, hogy ha még pályázni sem tudtok, hogy akartok akkor versenyezni? De a pályázatra elköltött pénz elveszett, az amúgyis a pénzszűke miatt pályázó vállalkozót még nehezebb helyzetbe hozva.

 

B, A fentieken túl azt sem tisztázza az ígéret, hogy az összeg mennyi idő alatt állna rendelkezésre? Az első 100 nap döntései között, vagy egy 4 éves ciklus alatt?

 

Összességében tehát azt szögezhetjük le, hogy az ígéret csak megtévesztésre jó, de aki komolyabban veszi, láthatja, hogy annak nincs fedezete, ráadásul még sokak tönkremenetelét is eredményezheti, ha bedől ennek. A TURUL KÉVE azt tanácsolja a magyar kis- és középvállalkozóknak, hogy ne azoknak higgyen, akik közpénzen megtollasodva ígérgetnek fűt-fát, hanem azoknak, akik a nemzeti radikalizmus keretén belül folyamatosan a hazai vállalkozások érdekeit helyezik előtérbe, és nem kábítják azokat felelőtlen ígéretekkel.

 

 

 

Budapest, 2006. március 28.

 

 

 

 

                                                                                              A TURUL KÉVE
                                                                                                     tagsága

 
Látogatók
Indulás: 2004-04-04
 
Chat
 
Turul-KÉVE Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Székely Himnusz
 

ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen