Turulkéve
TURUL-KÉVE
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Naptár
2017. Október
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Nyilatkozat
Nyilatkozat : A Turul KÉVE 1/2010. számú nyilatkozata

A Turul KÉVE 1/2010. számú nyilatkozata

  2010.01.27. 11:20A Turul KÉVE 1/2010. számú nyilatkozata

 

 

 

A kis- és mikrovállalkozások évről-évre romló feltételei között is a legrosszabb volt a 2009. év. Soha annyi vállalkozás nem szűnt még meg a rendszerváltás óta, mint a tavalyi évben. Ennek következtében az utóbbi évek legnagyobb munkanélküliségi mutatóit hozta ez az év. Megdőlt az a hamis kormányzati állítás, hogy az állam által beruházási támogatásokkal, adókedvezményekkel támogatott nemzetközi nagyvállalatok fogják foglalkoztatni a miattuk tönkre menő hazai kis- és mikro vállalkozások munka nélkül maradó tömegeit.

 

Semmivel nem lett ugyanis kevesebb a multicégek száma (sőt), és mégis százezres nagyságrendben nőtt a munkanélküliek létszáma, 10 % fölé lökve azok arányát. Ezzel együtt 3 millió körülire emelkedett a létbizonytalanságban élő állampolgárok száma.

 

Egy-egy külföldi cég munkahelyenként 20 millió forintos támogatást kapott a Kormánytól, rögtön adókedvezménnyel is megtámogatva. Vajon egy-egy hazai kis- és mikro vállalkozás nem tudna 20 millió forintból és adókedvezménnyel megsegítve egy munkahelyet létesíteni? Dehogynem. Csakhogy ezek nemhogy a fenti támogatásokat nem kapják meg, hanem még hiteleket is nagyon nehezen, igen szigorú feltételek mellett, egész vállalkozásuk, sőt családjuk egzisztenciáját is veszélyeztetve kaphatnak esetleg. Így azután „természetesen” kimaradnak a hazai és az EU-s pályázatai lehetőségekből is, hiszen a kötelező önrészt sem tudják előteremteni. Ezért a pályázati pénzeket, támogatásokat is, az amúgy is sokkal tőkeerősebb vállalkozások viszik el.

 

Mi, kis- és mikrovállalkozások úgy gondoltuk, hogy ez így nem mehet tovább, ezen változtatni kell. Most, 2010 januárjának vége felé be is jelentették, hogy lesz is változás, csak éppen nem az általunk remélt irányba (a hazai kis- és mikrovállalkozások támogatásának megsegítését célozva), hanem éppen ellenkezőleg – új konkurenciát teremtve azoknak. Ugyanis azt jelentették be, hogy hazánkban megnyílt az EU szolgáltatási piaca. Ez pedig azt jelenti, hogy a tipikusan a kis- és mikrovállalkozások körébe tartozó munkavégzésekre (szobafestés, burkolás, villanyszerelés, stb.) várhatóan megjelennek a külföldi kis- és mikrovállalkozások. Akkor, amikor a hazaiak is alig találnak munkát, és hónapról-hónapra vegetálnak.

 

Mi, magyarországi kis- és mikrovállalkozások kijelentjük, hogy az ún. rendszerváltáskor nem ilyen társadalmi berendezkedést képzeltünk el. Nem az idegenek gátlástalan kiszolgálását, nem az amúgy is gazdagok további támogatását, hanem éppen ellenkezőleg. A hazai termelés, kereskedelem és szolgáltatás védelmét, sőt előnyben részesítését a külföldivel szemben, a több százezres kis- és mikrovállalkozás feltételeinek a javítását, ezáltal a hozzájuk kapcsolódó több millió állampolgár létbiztonságának megteremtését.

 

Várjuk végre azt a Kormányt, amelynek nem csak az idegen szép, hanem a hazai is. Sőt, amelyiknek a hazai még szebb is.

 

Budapest, 2010. január 26.

 

 

                                                                                              a Turul KÉVE

                                                                                                          tagsága

 

 
Látogatók
Indulás: 2004-04-04
 
Chat
 
Turul-KÉVE Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Székely Himnusz
 

ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen