Turulkéve
TURUL-KÉVE
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Naptár
2017. Október
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Nyilatkozat
Nyilatkozat : V. számú nyilatkozat 2005. február 22.

V. számú nyilatkozat 2005. február 22.

  2005.03.11. 23:41


A TURUL-KÉVE 2/2005. SZÁMÚ NYILATKOZATA

 

 A napjainkban zajló gazdatüntetés kapcsán a politikusok és a sajtó a tiltakozásnak csupán egy – kétségtelenül fontos, de nem kizárólagos – okát ismertetik, mégpedig a gazdák támogatásának ki nem fizetését, a Kormány általi visszatartását. Ez valóban bűne ennek a Kormánynak, de emellett nem feledkezhetünk meg a  mezőgazdaságot, és ezáltal a gazdákat sújtó további kormányzati intézkedésekről sem:

 

a)            Emlékezhetünk a mezőgazdasági termékek át nem vételére. Hosszú a sor a sertéstől a tejen, a libán, a gabonán át az ezer hektószám a hordóban maradt borig. Hiába mondja a Kormány, hogy ezt a kérdést a piacgazdaság dönti el, ez az Európai Unió országaiban sem így van, a kormányok ott segítik saját mezőgazdaságukat.

 

b)            Mindeközben az országot elárasztják az olcsó külföldi mezőgazdasági termékekkel, a lengyel burgonyától a brazil csirkén át a holland tejporból készült reggeli italig. Ezek az olcsó külföldi termékek ráadásul többnyire gyengébb minőségűek is a hazaiaknál.

 

c)            Amelyik terméket a piac a nagy kereskedelmi monopóliumokon keresztül át is veszi, ott is több hónapos fizetési határidővel teszi azt, visszaélve erőfölényével. A Kormány ezt is ölbetett kézzel nézi.

 

d)            Természetesen a TURUL-KÉVE tagsága tisztában van azzal, hogy az Európai Unióba való belépés tárgyalásakor az előző kormány fogadta el azokat a hátrányos feltételeket, amelyek – a mostani Kormány gazdaellenes politikája mellett – a mezőgazdaságban dolgozók nehéz helyzetét okozza.

 

Azt is tisztán kell látnunk, hogy a gazdák ügye nem egyedi a mai Magyarországon. Ugyanúgy jogos lenne a szobafestők, a villanyszerelők, vagy a multicégek által ellehetetlenített kiskereskedők tüntetése is, hiszen a Kormány intézkedései és mulasztásai őket is hasonlóan kritikus helyzetbe hozták, mint a gazdákat.

 

A TURUL-KÉVE kinyilvánítja szolidaritását a gazdákkal, és minden nehéz helyzetben lévő kisvállalkozóval.

 

 

 

 

Budapest, 2005. február 22.

 

 

 

a
            TURUL-KÉVE
            tagsága

 
Látogatók
Indulás: 2004-04-04
 
Chat
 
Turul-KÉVE Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Székely Himnusz
 

ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen